Welke wiet voor spacecake?

0
4979
space cake

Menig coffeeshop heeft minstens tien soorten wiet waar je uit kan kiezen. Maar welke kun je nou het beste gebruiken voor het maken van een spacecake? Wij leggen het haarfijn voor je uit. Lees ook eens ons artikel over het maken van een spacecake.

Ten eerste kunnen we je al verklappen dat er geen soort wiet is dat typisch geschikt is voor een spacecake. Waar je wel rekening mee kunt houden is dat wanneer je wiet oraal tot je neemt, het een veel sterker en langer durend effect geeft dan wanneer je het rookt. Gegeten wiet wordt gemetaboliseerd door de lever, daarmee wordt de delta-9 THC een 11-hydroxy-THC. Dit passeert de bloed-hersenbarrière veel sneller, waarmee het effect veel psychedelischer is dan normaal. Ben je een beginner? Kies dan een wietje die niet te sterk is, het effect is immers sterker. Lees hier meer over de effecten van ‘edibles’ zoals spacecake, of hier meer over wiet in het algemeen.

Overigens duurt het veel langer wanneer je iets verneemt van het effect van een spacecake. Een jointje roken verneem je vaak direct, terwijl het eten van een spacecake dus eerst verwerkt moet worden door je organen (zoals je lever). Ongeduldige stoners nemen vaak nog een plakje bij, terwijl een plakje vaak al voldoende is (mits je het goed bakt natuurlijk). Dit zorgt er doorgaans ook voor dat je veel te hard gaat dan de bedoeling was. De vuistregel bij het maken van een spacecake is dan ook 0,3 gram wiet of hasj per persoon. Dus ben je met 6 vrienden, dan heb je 1,8 gram wiet nodig. Zorg er voor dat je de wiet evenredig verspreid over de cake en dan heb je meer dan genoeg aan 1 plakje. Ben je toch eigenwijs geweest en heb je meer dan deze aanbevolen hoeveelheid tot je genomen. Drink dan water of melk om het te verdunnen, zoete drankjes of snoepjes versterkt de boel alleen maar! Lees hier meer over wat te doen, wanneer je te stoned bent.

Welke wiet wij adviseren

Het type wiet maakt dus niet per se uit voor de werking bij een spacecake, behalve dat elke wiet sterker is wanneer je het gaat eten. Toch kun je nog iets dieper ingaan op het type wiet. Immers, vaak is het maken en eten van een space een sociale aangelegenheid en wil je na een uur niet met zijn allen muisstil op de bank zitten. Kies daarom voor een sativa soort, deze soort wiet neigt een verheffend, euforisch en creatief stimulerend effect te hebben. Indica soorten zijn juist de perfecte nachtmutsjes of een goede combi voor bij de Netflix. Kies daarnaast voor een soort die een beetje een lekkere smaak heeft. Wiet is van zichzelf immers niet bepaald appetijtelijk. Deze soorten zijn uplifting en hebben bovendien een aangenaam smaakje.